Denemarken staakt uitgifte regionale DAB-frequenties

De Deense radio- en televisieraad heeft verdeelprocedure voor regionale DAB-frequenties onverwachts getaakt. Een frequentie bleek al gebruikt te worden door ziekenhuizen voor telemetrie. Om gevaarlijke situaties te voorkomen gaat nu eerst in kaart worden gebracht welke frequenties er gebruikt (mogen) worden door ziekenhuizen.

Het regionale DAB-net, ook wel aangeduid als ‘blok 3’, wordt ingezet voor lokale en regionale commerciële radiostations.  In totaal komen er 13 regionale netten, die tezamen landelijke dekking hebben.

Voor de regionale DAB-frequenties was de verdeelprocedure al gestart. De radio- en televisieraad kwam er echter achter dat één van de frequenties al is toegewezen aan diverse ziekenhuizen. De frequentie 230 Mhz (kanaal 12D) wordt gebruikt voor telemetrie van hartbewakingsmonitoren.

De radio- en televisieraad verwacht binnen enkele weken in kaart te hebben gebracht welke frequentie door welk ziekenhuis wordt gebruikt. Daarna wordt de verdeelprocedure hervat. [Radiowereld.NL]