Broadcast Partners wint ook aanbesteding DAB+net Oost-Nederland

De aanbesteding van het regionale DAB+netwerk voor Oost-Nederland is gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. Het is de bedoeling dat dit net uiterlijk 1 september in de lucht is. Eerder won Broadcast Partners ook al de aanbesteding van het DAB+net voor Zuidwest-Nederland.

Broadcast Partners wint ook aanbesteding DAB+net Oost-Nederland Op dit moment zijn de landelijke commerciële en publieke radiostations al in bijna heel Nederland via DAB+ te ontvangen.

Ook de regionale publieke en commerciële stations, alsmede verschillende stations op AM, dienen uit te gaan zenden via DAB+. Hiervoor is een bovenregionaal kavel beschikbaar, dat is opgedeeld in vijf multiplexen (allotments): Oost (kanaal 6B – Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland), Zuidoost (kanaal 7A – Noord-Brabant en Limburg), West (kanaal 8A – Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noordwest (kanaal 9D – Noord-Holland noord en Friesland) en Zuidwest (kanaal 9D – Zeeland).

In oktober 2014 werd de aanbesteding voor het DAB+net voor Oost-Nederland opgestart. Grofweg dekt dit net de provincies net voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Uitgezonden gaat worden op kanaal 6B.

Voor het DAB+net voor Oost-Nederland kwamen in totaal twee inschrijvingen binnen. Broadcast Partners deed de economisch meest voordelige inschrijving en krijgt het werk gegund. De zenderexploitant uit Terneuzen deed het afgelopen twee jaar al veel ervaring op met DAB+ door de bouw en exploitatie van het netwerk voor de landelijke commerciële radiostations op kanaal 11C.

Radiostations die gaan uitzenden via het DAB+net voor Oost-Nederland zijn onder meer Omrop Fryslan, Radio Noord, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Omroep Flevoland, Radio M Utrecht, RADIONL, Freez FM, Joy Radio, Radio Continu, Simone FM en Groot Nieuws Radio.

Eerder werd ook al het DAB+net voor Zuidwest-Nederland gegund aan Broadcast Partners. Het is de bedoeling dat dit net nog deze maand in de lucht is. De aanbesteding van de overige drie DAB+netten bevindt zich in de afrondende fase. Deze dienen uiterlijk 1 september in de lucht te zijn. [Radiowereld.NL]