NPO wil verbetering ontvangst digitaal radioluisteren

[Update] De NPO heeft de KPN de opdracht gegeven voor het uitrollen van fase 3 van DAB+ in Nederland. Voor 1 september 2015 zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen.

NPO wil verbetering ontvangst digitaal radioluisteren Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.

“Ik ben blij dat de ontvangst van DAB+ zowel in de auto als in huis de komende maanden wordt geoptimaliseerd”, zegt directeur NPO Radio, Jan Westerhof.

“Op 1 september stopt de NPO met distributie van NPO Radio 5 via de AM. We bieden de luisteraars graag zoveel mogelijke sterke alternatieven.”

Luisteraars die NPO Radio 5, maar ook de andere publieke radiostations, in de auto willen beluisteren, hebben daarvoor een DAB+ radio-ontvanger nodig. Thuis is de publieke nostalgische zender te ontvangen via kabel, satelliet, DAB+ en internet. [Radiowereld.NL]

Update
De komende maanden worden er nieuwe DAB+zenders aangezet in onder meer Tjerkgaast, Nunspeet, Winterswijk, Hoogezand, Eys, Ittervoort, Den Bosch, Gilze, Roosendaal, Wieringermeer, Deventer, Oegstgeest en Vlissingen. In totaal komen er 28 nieuwe zenders bij.