Nieuwe tv-commercials voor DAB+ (filmpjes)

Nadat eerder dit jaar al nieuwe radiocommercials te horen waren voor de promotie van DAB+ is nu ook de televisie aan de beurt. Vanaf maandag zijn maar liefst twee nieuwe commercials te zien op de landelijke publieke netten. Opnieuw spelen deejays de hoofdrol.

Nieuwe tv-commercials voor DAB+ (filmpjes) Ook in de nieuwe tv-commercials is “Let’s get digital” het motto en is de muziek is gebaseerd op de evergreen Let’s get Physical van Olivia Newton John. Leo van der Goor tekende opnieuw voor de rol van voice-over.

Net als in de vorige tv-commercial playbacken verschillende deejays het aanstekelijke plaatje weer mee. Omdat het zomer is, hebben zij de vaste radiostudio ingeruild voor de open lucht. In de twee tv-commercials zijn onder meer Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Erik de Zwart (Radio Veronica), Rob van Someren (Radio 10), Jan-Willem Roodbeen (Radio 2), Petra Grijzen (BNR), Niek van der Bruggen (Q-music), Frank van der Lende (3FM) en Igmar Felicia (Slam FM) te zien.

Een duidelijke verbetering ten opzichte van de oude spot is, is dat nu duidelijk wordt uitgelegd dat DAB+ de digitale opvolger van FM is. Inmiddels zijn alle landelijke publieke en commerciële radiostations via DAB+ te ontvangen. Ook de regionale publieke en commerciële radiostations zijn begonnen met de uitrol van hun DAB+netwerken en zijn uiterlijk 1 september in een groot deel van hun verzorgingsgebied te ontvangen.

Uit onderzoek blijkt dat Nederland in vergelijking tot andere Europese landen de snelste start van digitale radio DAB+. Gerekend vanaf het moment van lancering betreft 6,2 procent van de verkochte radioproducten een DAB+radio. In vergelijking met de lancering de eerste twee jaar in Duitsland (5,2 procent) en Engeland (4,8 procent) is Nederland koploper.

De eerste drie maanden van dit jaar werden er 20.000 DAB+radio’s verkocht. Ter vergelijking: In heel 2014 waren dit er 52.000. Ook zijn inmiddels cijfers vanuit de automobielindustrie bekend. De eerste vijf maanden van dit jaar verschenen ruim 16.000 nieuwe auto’s met een DAB+radio aan boord op de Nederlandse wegen. Dit is 10% van het totale aantal nieuw verkochte auto’s. [Radiowereld.NL]