NPO verbetert DAB+ontvangst Zuid-Limburg en West-Brabant

De landelijke publieke radiostations zijn nu ook via DAB+ te ontvangen in en groter deel van Zuid-Limburg. Daarnaast is de ontvangst in het Westen van Brabant flink verbeterd. KPN Broadcast Services heeft hiervoor nieuwe zenders geplaatst in Eys en Roosendaal.

NPO verbetert DAB+ontvangst Zuid-Limburg en West-Brabant De NPO heeft besloten om de ontvangst via DAB+ fors te verbeteren om onder meer een alternatief te bieden voor het verdwijnen van Radio 5 van de middengolf. De fase 3 uitbreiding van DAB+ was oorspronkelijk voorzien voor 2017.

In totaal komen er 22 zenders bij om de DAB+ontvangst van de NPO in Nederland te verbeteren. De eerste twee nieuwe zenders, in Wieringermeer en Emmen, werden eerder al in gebruik genomen. De afgelopen dagen zijn ook de zenders Eys en Roosendaal aangezet.

De komende wordt het DAB+net van de NPO, afhankelijk van de vergunningen en de weersomstandigheden, veder uitgebreid. Verwacht wordt dat de uitrol van fase 3 eind februari 2016 afgerond wordt. Dan is het DAB+net van de NPO overal in Nederland buitenshuis te ontvangen. Daarnaast is dan ook binnenshuis ontvangst mogelijk in grote delen van het land. [Radiowereld.NL]