Duitsland: Radiostations NDR nu ook via DAB+ in Rostock

De radiostations van de Noord-Duitse publieke omroep zijn nu ook in Rostock via DAB+ te beluisteren. Vanochtend is hiervoor een nieuwe zender aangezet in de grootste stad van de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren.

Op kanaal 11B (2,5 kW) zijn nu in de regio Rostock de radiozenders NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue, NDR Traffic en NDR Info Spezial digitaal te beluisteren. Door de uitbreiding kunnen een slordige 600.000 potentiele luisteraars de publieke stations voor he teerst via DAB+ ontvangen.

De landelijke multiplex (5C) met daarop stations als Deutschlandfunk, Radio Bob, Sunshine Live, Klassik Radio en Schlagerparadies is al sinds zomer 2014 in Rostock te ontvangen.

De ingebruikname van de nieuwe DAB+zender door de NDR is de eerste in meer dan drie jaar tijd voor de omroep. De NDR is een van de grotere omroepen met de minste dekking als het om DAB+ gaat.

De NDR bedient vier deelstaten (Mecklenburg-Voorpommeren, Sleeswijk-Holstijn, Hamburg en Nedersaksen), maar is in grote delen van haar verzorgingsgebied nog niet via digitale etherradio te ontvangen. De omroep heeft inmiddels bekendgemaakt in 2016 de dekking via DAB+ verder uit te gaan breiden. [Radiowereld.NL]