KPN plaatst nieuwe DAB+zender in Doetinchem (filmpje)

KPN Broadcast Services is momenteel druk bezig met de uitrol van fase 3 van het DAB+net van de NPO. Deze week werd er een nieuwe zender in Doetinchem geplaatst. Van deze werkzaamheden heeft KPN een filmpje gemaakt.

In het filmpje legt Willy Kolk, dienstenmanager ether bij KPN, uit hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden en hoe een DAB+zender in elkaar zit.

De uitrol van het DAB+net van de NPO gaat in een rap tempo door. Door het rustige najaarsweer kan KPN zonder hinder doorgaan met het ophangen van antennes en het plaatsen van zenders.

Verwacht wordt dat de uitrol van fase 3 eind februari 2016 afgerond wordt. Dan is het DAB+net van de NPO overal in Nederland buitenshuis te ontvangen. Daarnaast is dan ook binnenshuis ontvangst mogelijk in grote delen van het land. [Radiowereld.NL]