Forse uitbreiding dekking DAB+netwerk Vlaanderen

Zenderexploitant Norkring gaat de dekking van haar DAB+netwerk in Vlaanderen in 2016 flink uitbreiden. Door de ingebruikname van drie nieuwe zenders in Egem, Genk en Schoten kan een groot deel van Vlaanderen radio via DAB+ ontvangen. Momenteel is er alleen dekking in de regio Brussel.

Eerder dit jaar lanceerde Norkring een commercieel DAB+ platform in de regio Brussel. Hierop zijn momenteel acht radiostations te ontvangen. Dit zijn Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM en Family Radio. Recent werd ook BBC Worldservice toegevoegd aan het aanbod.

Norkring heeft nu besloten om volgend jaar ook het DAB+ signaal te gaan uitzenden vanuit Genk (Limburg), Egem (West- en Oost-Vlaanderen) en Schoten (Antwerpen). Wanneer de nieuwe zenders precies aangezet worden is nog niet bekend.

In 2017 wil Norkring DAB+dekking in heel Vlaanderen hebben. [Radiowereld.NL]