Gigant FM nu ook te ontvangen via DAB+

Gigant FM is sinds dinsdag in delen van Nederland te ontvangen via DAB+. Voorheen was het radiostation met uitsluitend Nederlandstalige (piraten)hits alleen via de kabel in Drenthe en Groningen en via internet te beluisteren. Door een overeenkomst met MTV NL is hier nu ook digitale etherradio bij gekomen.

Gigant FM nu ook te ontvangen via DAB+ Momenteel is Gigant FM via DAB+ te ontvangen in onder meer Emmen, Markelo, Eindhoven, Goes en Rotterdam.

Gigant FM is de vierde radiozender die via het netwerk van MTVNL uitzendt. Eerder besloten ook Groot Nieuws Radio, Team FM en Radio West een overeenkomst te sluiten met de exploitant van de multiplex. Ondanks dat het netwerk van MTVNL op verschillende kanalen uitzendt en dus regionaal ontkoppeld kan worden, wordt overal in het land hetzelfde signaal uitgezonden. In de toekomst, als er genoeg radiostations uit willen zenden via MTVNL, komt hier waarschijnlijk verandering in. [Radiowereld.NL]