Search
Close this search box.

NDR gaat DAB+net Noord-Duitsland fors uitbreiden

De Noord-Duitse publieke omroep NDR gaat haar dekking via DAB+ in 2016 fors uitbreiden. In totaal komen er dit jaar vijf nieuwe zenders bij, waarbij de focus ligt op dekking rondom de grote steden en op de doorgaande Autobahnen.

Momenteel heeft de NDR 10 DAB+zenders aan staan, waardoor er dekking is in onder meer Hamburg, Kiel, Hannover, Braunschweig, Schwerin en op de A1 en A28 ten zuidwesten van Bremen. Recent werden er door de NDR ook zenders aangezet in Rostock en Aurich.

In deze regio’s zijn NDR 1 (regionaal), NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue, NDR Traffic en NDR Info Spezial digitaal te beluisteren via de ether.

Dit jaar komen er vijf zenders bij voor het regionale DAB+net van de NDR in Noord-Duitsland. In maart wordt er een nieuwe zender aangezet in de Hanzestad Lübeck, in het zuidoosten van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. In oktober/november is Flensburg in het noorden van deze deelstaat aan de beurt. Door de ingebruikname van de twee zenders is er ontvangst mogelijk op de hele A7 tussen Hamburg en de Deense grens, alsmede langs de A1/A20 tussen Hamburg en Schwerin.

In Mecklenburg-Voorpommeren wordt in september/oktober een nieuwe zender aangezet op de Helpterberg voor dekking in de stad Neubrandenburg. Daarnaast staat er een nieuwe zender gepland langs de A20 tussen Tessin en Grimmen. Waarschijnlijk komt deze zender in Marlow te staan.

Tenslotte krijgt ook de regio Osnabrück/zuidwest-Nedersaksen eindelijk dekking van het DAB+net van de NDR door een nieuwe zender in Lingen. De ingebruikname staat voor oktober/november gepland.

Op welke kanalen er uitgezonden gaat worden en met welke vermogens is nog niet bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]