Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio JND gestart met uitzenden via DAB+

Het aantal radiostations in Nederland dat uitzendt via DAB+ groeit gestaag. Sinds dinsdag zendt ook Radio JND uit via digitale etherradio. Het station maakt gebruik van het netwerk van MTVNL en richt zich op de regio Eindhoven.

Radio JND gestart met uitzenden via DAB+ Radio JND is het zesde radiostation dat uitzendt via het netwerk van MTVNL.

De zender brengt een zeer brede mix van nationale en internationale hits van de jaren ’60 tot nu. Op de hele uren is er nieuws te horen. Momenteel is JND via DAB+ te ontvangen in onder meer Emmen, Markelo, Eindhoven, Goes en Rotterdam.

In de toekomst zal het bereik van Radio JND teruggebracht worden tot de regio Eindhoven. Dan zal MTVNL haar netwerk, dat op verschillende kanalen uitzendt, regionaal gaan ontkoppelen. Team FM en Gigant FM zijn dan bijvoorbeeld alleen in Groningen en Drenthe te ontvangen, terwijl NH (Radio) zich dan beperkt tot de regio Hilversum.

De komende maanden zal het aanbod van radiostations via het DAB+net van MTVNL verder uitgebreid worden met onder meer Ping FM.

Grote vraag is of de uitbreiding van het aanbod ook gaat zorgen voor uitbreiding van de dekking van het netwerk van MTVNL. In grote steden als Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Breda en Tilburg is nog altijd geen ontvangst mogelijk. [Radiowereld.NL]