Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Global start met landelijke zender Heart Extra via DAB

Het popnetwerk Heart in het Verenigd Koninkrijk krijgt er een landelijk digitaal zusje bij. Op maandag 29 februari start Heart Extra met uitzenden op het landelijke DAB-net van Digital One. Heart Extra is al weer het zesde landelijke station van Global Radio.

Momenteel heeft Global Radio al vier radiostations, die uitzenden via het landelijke DAB-net van Digital One. Dit zijn Classic FM, LBC, Capital, Smooth Extra en Radio X. Nu komt hier dus Heart Extra bij.

De start van Heart Extra zou eigenlijk vorig jaar al plaats vinden, maar eigenaar Global besloot de vrije ruimte op het landelijke DAB-net in te zetten voor Radio X. Door de start van een tweede landelijk DAB-net voor commerciële radio (Sound Digital) en de verhuizing van drie radiostations naar dit net, is er weer ruimte vrij op het DAB-net van Digital One.

More Music, more variety
Heart Extra brengt dezelfde muziekmix als het popnetwerk Heart, dat met 21 edities al in grote delen van het Verenigd Koninkrijk te ontvangen is. Onder het mom van “More Music, more variety” komen de beste pophits van nu voorbij, afgewisseld met de beste popklassiekers van de jaren ’80, ’90 en ’00. Op de playlist staan artiesten als Adele, Maroon 5, Pink Whitney Houston. Beyonce, Coldplay en Michael Jackson.

Met Heart Extra probeert Global Radio dan ook luisteraars te bereiken die geen regionale editie van Heart via DAB kunnen ontvangen. Die regio’s zijn overigens maar beperkt, want Heart zendt momenteel via 41 van de 56 lokale DAB-netten in het Verenigd Koninkrijk uit.

Daarnaast mikt Global met Heart ook op luisteraars die wel van de muziekmix van Heart houden, maar overdag geen gepraat van deejays willen. Tussen 9 en 19 uur namelijk non-stop muziek uitgezonden. De overige uren wordt het (netwerk)programma uit Londen overgenomen met onder meer “All 80s” met Jason Donovan.

In de ochtend is op werkdagen tussen 6 en 9 uur “Heart Breakfast” te horen met Jamie Theakston en ex-Spice Girl Emma Bunton (beiden foto). Deze show is momenteel alleen in de regio Londen te beluisteren.

Heart is momenteel het grootste commerciële netwerk van het Verenigd Koninkrijk. Wekelijks stemmen er 9,15 miljoen luisteraars af op één van de 21 edities.

Flinke uitbreiding
Maandag 29 februari is een belangrijke dag voor DAB in het Verenigd Koninkrijk. Naast de start van Heart Extra gaat er ook een tweede landelijk DAB-net voor commerciële radio de lucht in met daarop 18 radiostations. [Radiowereld.NL]