Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM KX Radio en Radio 4 Concerten nu via DAB+

De NPO heeft haar aanbod via DAB+ opnieuw uitgebreid. Sinds maandag 12 uur zijn 3FM KX Radio en Radio 4 Concerten via digitale etherradio te ontvangen. Later deze maand wordt het aanbod verder uitgebreid.

3FM KX Radio en Radio 4 Concerten nu via DAB+ KX Radio is in 2005 opgericht door radiodeejay Rob Stenders. Het is een radiostation zonder regels. Veel deejays maken wekelijks een programma op de zender waarbij ze hun favoriete muziek draaien. Sinds 2011 wordt KX Radio geproduceerd door de AVRO en opvolger AVROTROS.

Op Radio 4 Concerten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, 24 uur per dag klassieke concerten te horen.

Zowel 3FM KX Radio als Radio 4 Concerten zenden uit met een bandbreedte van 96 kbps. In tegenstelling tot eerdere berichten zendt Radio Top 2000 nog steeds uit. Echter is nog steeds de herhaling van de lijst van 2014 te horen. Later deze maand verdwijnt het radiostation.

De uitbreiding van het aanbod via DAB+ werd vorig jaar al aangekondigd door de NPO, maar had nog toestemming nodig van de Minister van OC&W.

Sinds begin dit jaar is Radio 6 Soul & Jazz vervangen door NPO Soul & Jazz. Daarnaast is NPO Sterren NL toegevoegd aan het aanbod.

Later deze maand wordt het aanbod van de NPO via DAB+ nog uitgebreid met FunX Dance en FunX Slow Jamz. [Radiowereld.NL]