Zoek
Sluit dit zoekvak.

Norkring neemt DAB+zender in Antwerpen in gebruik

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn nu ook in de regio Antwerpen via DAB+ te ontvangen. Zenderexploitant Norkring heeft hiervoor een zender in Schoten aangezet. Eerder deze maand werd ook al een zender in Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is hierdoor nu ook in grote delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

Vorig jaar lanceerde Norkring een commercieel DAB+ platform in de regio Brussel. Hierop zijn momenteel acht radiostations te ontvangen. Dit zijn Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

In november maakte Norkring bekend de dekking van dit DAB+net uit te gaan breiden naar meer regio’s in Vlaanderen. Woensdag werden tijdens het tweede DAB+ Forum in Antwerpen twee nieuwe zenders officieel in gebruik genomen: Genk en Schoten. De zender Genk staat al enige weken aan en zorgt voor dekking in Belgisch Limburg. De zender in Schoten is vandaag aangezet en zorgt voor DAB+ ontvangst in de regio Antwerpen.

Naast Brussel, Limburg en Antwerpen komt er binnenkort ook dekking in West- en Oost-Vlaanderen  via een zender in Egem. In 2017 wil Norkring DAB+dekking in heel Vlaanderen hebben.

Het is de bedoeling dat ook grote commerciële zenders als Qmusic, Joe FM en Nostalgie op termijn via DAB+ te ontvangen zijn. Net als in Nederland wordt deze verplichting gekoppeld aan FM-licenties. De huidige licenties lopen tot eind 2017. [Radiowereld.NL]