Search
Close this search box.

Sublime FM wil 2e muziekzender via DAB+

Sublime FM wil op termijn met een tweede muziekzender starten via DAB+. Dit onthult directeur Stefan Wayper in een interview met Radioworld.com. Het station moet op de plaats komen van Sublime You.

Op Sublime You is al sinds de start in september 2013 het nieuws van de vooruitgang, registraties van Fresh Fridays en discussies over actuele zaken te horen. Dit is overwegend gesproken woord. Hierdoor hoeft Sublime FM geen extra muziekrechten te betalen. Om dezelfde reden zond Radio 10 enige tijd het Bulgaarse BG Radio uit als tweede kanaal via DAB+.

Sublime FM is nu in gesprek met auteursrechtenorganisaties als BUMA en SENA om afspraken te maken voor het tweede kanaal. Welke  muzieksoort Sublime precies op haar tweede kanaal wil uitzenden is nog niet bekend. In het verleden heeft Sublime You wel korte tijd geëxperimenteerd met dance classics. [Radiowereld.NL]