Efteling Kids Radio terug via DAB+ in Amsterdam

Efteling Kids Radio is opnieuw te beluisteren via DAB+ in de regio Amsterdam. MTVNL, eigenaar van negen regionale DAB+netten, heeft hiervoor maandagmiddag een nieuwe zender aangezet in de hoofdstad. De kinderzender is te ontvangen op kanaal 11A.

Efteling Kids Radio terug via DAB+ in Amsterdam Tot afgelopen donderdag was Efteling Kids Radio te ontvangen op het landelijke DAB+net op kanaal 11C. Hiervoor had het station een overeenkomst met Radio 538.

Efteling Kids Radio besloot echter om over te stappen naar het netwerk van MTVNL. Nadeel van dit netwerk is dat er bij lange na nog geen landelijke dekking is.

Maar aan uitbreiding van het DAB+netwerk van MTVNL wordt hard gewerkt. Maandagmiddag is bijvoorbeeld een nieuwe zender aangezet in Amsterdam, waardoor nu ook ontvangst in en om de hoofdstad is. In totaal zijn in Amsterdam nu 53 verschillende radiozenders via DAB+ te ontvangen.

Naast Amsterdam is er momenteel ook al ontvangst van het netwerk van MTVNL in onder meer de regio Den Haag, Rotterdam, Zeeland, ’t Gooi, Amersfoort, Eindhoven, Maastricht, Emmen en een deel van Twente. Het kanaal waarop wordt uitgezonden verschilt per regio.

De komende maanden wordt de ontvangst verder uitgebreid en komen er vier nieuwe zenders bij in onder meer het noorden van het land. Ook zijn er plannen om de dekking uit te breiden naar de regio Arnhem/Nijmegen. Dit gaat nog komende zomer of na de zomer gebeuren.

MTVNL streeft er naar om eind 2017 landelijke dekking te hebben.

Via het DAB+net van MTVNL zenden momenteel acht radiostations uit. Naast Efteling Kids Radio zijn dit NH Radio, Radio West, Hotradio Hits, GrootNieuwsRadio, Team FM, Gigant FM en Radio JND.

Op dit moment zijn al deze stations via het gehele netwerk te ontvangen. In de toekomst wordt het DAB+net van MTVNL regionaal ontkoppeld. Hotradio Hits zal dan alleen in Twente te ontvangen zijn, Team FM en Gigant FM alleen in Drenthe en Groningen en Radio JND alleen in Brabant. [Radiowereld.NL]