Zoek
Sluit dit zoekvak.

Efteling Kids Radio verhuist naar regionale DAB+netten

Efteling Kids Radio is momenteel niet meer landelijk via DAB+ te ontvangen. De kinderzender heeft het landelijke DAB+net verlaten en zendt nu uit via de regionale DAB+netten van MTVNL. Deze netten hebben vooralsnog een beperkt bereik.

Efteling Kids Radio verhuist naar regionale DAB+netten De afgelopen 2,5 jaar maakte Efteling Kids Radio gebruik van capaciteit van Radio 538. De kinderzender wil ook de komende jaren blijven uitzenden via digitale etherradio.

Omdat DAB+ sterk in opkomst is en een aanvulling in de distributiemix, is de keuze gemaakt om met Efteling Kids Radio voor langere tijd uit te willen zenden via DAB+. Dat kan middels de verhuizing naar het netwerk van MTVNL op DAB+,” aldus een woordvoerder van Efteling Kids Radio.

Op dit moment is het netwerk van MTVNL nog in een beperkt deel van Nederland te ontvangen. Het is de bedoeling dat de dekking de komende maanden flink uitgebreid wordt. [Radiowereld.NL]