Search
Close this search box.

FunX Dance en FunX Slow Jamz gestart via DAB+

De NPO heeft haar aanbod via DAB+ opnieuw uitgebreid. Sinds vrijdagmiddag zijn ook FunX Dance en FunX Slow Jamz via de digitale etherradio te ontvangen. In totaal biedt de NPO nu 14 radiostations aan via DAB+.

FunX Dance en FunX Slow Jamz gestart via DAB+ Op FunX Dance zijn de beste dancehits te horen. Op de playlsit staan artiesten als DJ Jean, Tiësto, Fedde le Grand, Hardwell en Armin van Buuren. FunX Slow Jamz daarentegen richt zich meer op het rustigere werk: de lekkerste r&b en soul.

Onder andere Beyone, R. Kelly, Chris Brown, Ciara en Mary J Blige komen regelmatig voorbij op deze zender.

Eerder deze maand werden ook al 3FM KX Radio en Radio 4 Concerten toegevoegd aan het aanbod via DAB+. In januari ging NPO Sterren NL al van start via digitale etherradio en werd Radio 6 Soul & Jazz omgedoopt tot NPO Soul & Jazz. Radio Top 2000 is nu gestopt met uitzenden.

De uitbreiding van het aanbod via DAB+ werd vorig jaar al aangekondigd door de NPO, maar had nog toestemming nodig van de Minister van OC&W.

Vandaag hebben er vele wijzigingen in het aanbod via DAB+ plaatsgevonden. Hotradio Hits is gestart via het regionale netwerk van MTVNL. Daarnaast is Efteling Kids Radio verhuisd van het landelijke DAB+net naar het netwerk van MTVNL. De dekking zal de komende weken fors uitgebreid gaan worden. Op het landelijke DAB+net op kanaal 11C is Radio 538 gestart met een tweede themakanaal: 538 Top 40. [Radiowereld.NL]