Search
Close this search box.

Speciale radiofestivalzender vanaf donderdag via DAB+

In Nederland is vanaf donderdag tijdelijk een radiozender over radio te ontvangen via DAB+. Via het netwerk van MTVNL zal IRF Radio worden doorgegeven. Dit is een internationale radiozender speciaal voor het radiofestival in Milaan.

Speciale radiofestivalzender vanaf donderdag via DAB+ Het Internationaal Radio Festival (IRF) vindt donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Milaan.

Het is een conferentie waarin muziekprogrammering centraal staat, en meer dan 500 radiomakers van ruim 25 radiostations van over de hele wereld ideeën met elkaar uitwisselen.

Maar dat doen ze niet alleen door in een conferentiezaal met elkaar in discussie te gaan. Onderdeel van het festival is een bijzonder radiostation, waarop de deelnemende radiomedewerkers ter plekke programma’s maken.

MTVNL
IRF zal gedurende het radiofestival in heel Italië te ontvangen zijn via DAB+.  Maar niet alleen dáár; ook in Nederland. De programma’s zullen hier worden doorgegeven via het netwerk van MTVNL, welke daarvoor ter promotie van DAB+ belangeloos samen met zenderexploitant Broadcast Partners haar medewerking verleent.

De naam waaronder het programma op DAB+ van donderdag t/m zondag te vinden zal zijn, is: “IRF”.

Meteen na afloop van de radioconferentie in Milaan, donderdagmiddag om 16.00 uur, wordt afgetrapt door Hoxton FM uit Londen, gevolgd door radiostations uit onder meer India en de Verenigde Staten die ter plekke programma’s zullen maken.

Korte golf (6070 kHz – 49 meter)
De volgende dagen komen onder meer popstations uit Shanghai, Japan en Tunesië voorbij, maar ook BBC Radio 1. 100% NL en Radio 10-directeur Herbert Visser is één van de sprekers op de conferentie, en zal vrijdagmiddag in Milaan een Engelstalig programma presenteren, dat naast op DAB+ ook in Nederland te ontvangen zal zijn op de korte golf (6070 kHz – 49 meter).

Maar uiteraard kan er (vanaf donderdag) ook via internet worden geluisterd via deze stream. (AAC 230 kb/s).

Meer informatie over dit radiofestival is op deze website te vinden. Daarop staan ook programmaschema’s van alle radiostations die in Milaan hun programma zullen maken. [Radiowereld.NL]