Eerste smartphone met DAB+ vanaf vrijdag te koop

Het heeft even geduurd, maar eindelijk bestaat het: een smartphone met ingebouwde DAB+ontvanger. Fabrikant LG heeft haar nieuwe model “Stylus 2 DAB+” voorzien van een radio die zowel FM als digitale etherradio kan ontvangen. Het toestel is vanaf vrijdag in Nederland te koop.

Tot nu toe waren smartphones die een radio hebben alleen geschikt voor FM-ontvangst. Nu de radio als laatste analoge communicatiemiddel digitaal gaat, wordt de roep naar een ingebouwde ontvanger voor digitale etherradio DAB+ steeds groter. Tijdens de Radiodays 2016 in maart kondigde LG aan als eerste een smartphone op de markt te brengen die ook DAB+ kan ontvangen.

Vanaf vrijdag is dit toestel, de “Stylus 2 DAB+”, verkrijgbaar in Nederland. Naast een DAB+radio heeft het toestel een 5,7”-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Er is 1,5GB ram en 16GB opslagruimte aanwezig, het toestel draait op Android 6.0. Daarnaast heeft de Styles 2 DAB+ een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde.

De adviesprijs in Nederland is 299 euro. Daarnaast biedt T-Mobile het toestel aan in combinatie met een abonnement. En dat mag opmerkelijk genoemd worden aangezien DAB+ niet in het verdienmodel van Telecomproviders past. Zij hebben liever dat er via internet naar radio wordt geluisterd.

Het is nog onduidelijk of LG in de toekomst al haar nieuwe modellen gaat voorzien van DAB+ en of andere fabrikanten het voorbeeld gaan volgen. [Radiowereld.NL]