Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook de Zwitsers kopiëren Nederlandse tv-spot DAB+ (filmpje)

De campagne voor DAB+ in Nederland blijkt een goede inspiratiebron te zijn voor buitenlandse radiostations. Nadat eerst een Duits radiostation de spot kopiëren, hebben nu een aantal Zwitserse radiostations hetzelfde gedaan.

Ook de Zwitsers kopiëren Nederlandse tv-spot DAB+ (filmpje) In Zwitserland is de helft van de luistertijd inmiddels al digitaal. Vrijwel alle grote radiostations zijn inmiddels via DAB+ te ontvangen. Vanaf 2020 wordt in Zwitserland de FM-band afgeschakeld. En daarom is er een nieuwe voorjaarscampagne ontwikkeld.

Net als in Nederland voeren ook in Duits-Zwitserland de publieke en commerciële stations gezamenlijk campagne voor DAB+. Gekozen is dit keer om de allereerste tv-spot voor DAB+ in Nederland na te spelen.

In de spot playbacken deejays van de publieke omroep SRF en commerciële stations als Radio 24, Radio Argovia, Radio Baselisk, FM1, Bern1, Radio Zürisee en Radio Pilatus “Let’s get digital” op de jaren ’80 hit van Olivia Newton John.

In Nederland was de spot voor het eerst in mei 2014 te zien op televisie. In november werd de spot al eens gekopieerd door de Duitse zender Radio 7. [Radiowereld.NL]