Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 1 Extra gestopt met uitzenden via DAB+

De NPO is gestopt met het uitzenden van Radio 1 Extra via DAB+. Het was de bedoeling dat het station vervangen zou worden door het nieuwe kanaal NPO Nieuws & Evenementen, maar vooralsnog is hier geen toestemming voor.

Op Radio 1 Extra was 24 uur per dag het laatste nieuwsbulletin te horen. Daarnaast werd tijdens sportevenementen “Met het Oog op Morgen” uitgezonden via Radio 1 Extra in plaats van via Radio 1. Tot augustus 2014 heette het station “Nieuws 24.”

Later dit jaar neemt Staatssecretaris Dekker alsnog een beslissing of de NPO mag starten met “NPO Nieuws & Evenementen.” Wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend. Eerder maakte onder meer NDP Nieuwsmedia bezwaar tegen de komst van de zender. [Radiowereld.NL]