Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale commerciële radio moet digitaliseringsplan aanpassen

De regionale commerciële radiostations moeten hun digitaliseringsplannen aanpassen en opnieuw indienen. Dit stelt Minister kamp in een brief aan de tweede Kamer. Mochten ook de aangepaste plannen onvoldoende robuust zijn, dan worden de regionale FM-frequenties alsnog geveild.

Eind april bleek al dat de digitaliseringsplannen van de regionale radiostations als onvoldoende zijn beoordeeld door onderzoeksbureau Kwink. In haar rapport schrijft Kwink: “Hun plan raakt aan belangrijke onderwerpen als infrastructuur, marketing en samenwerking, maar werkt die onvoldoende concreet uit en onderbouwt in onvoldoende mate hoe de activiteiten ertoe gaan leiden dat het merendeel van hun luisteraars gaat overstappen naar DAB+.”

Bronnen melden aan Radio.NL dat het rapport van de regionale stations vooral een klaagzang is over hoe slecht de huidige situatie momenteel is. Ook eisten de regionale commerciële stations extra DAB+capaciteit voor al hun reclame edities.

3 juni
Minister Kamp heeft de regionale commerciële radiostations laten weten dat ze met een aangepast digitaliseringsplan moeten komen. Zij krijgen hiervoor de tijd tot 3 juni. Ook duldt de Minister geen tegeneisen.

Ook de nieuwe plannen worden beoordeeld door Kwink. Mochten deze plannen wederom onvoldoende zijn, dan kiest de Minister ervoor om de regionale FM-vergunningen te veilen in plaats van te verlengen.

Hiermee ontstaat dus de situatie die Radio.NL al eerder schetste, waarbij de landelijke FM-vergunningen verlengd gaan worden en de regionale vergunningen geveild.

De digitaliseringsplannen van de landelijke commerciële radiostations zijn namelijk als voldoende robuust beoordeeld en dus is de Minister voornemens deze vergunningen te verlengen. [Radiowereld.NL]