VK: Uitbreiding voor Kiss Fresh en Absolute Classic Rock via DAB

Radiozenders Kiss Fresh en Absolute Classic Rock zijn voortaan in een groter deel van het Verenigd Koninkrijk via DAB te ontvangen. Sinds zondag is Kiss Fresh voor het eerst buiten Londen te beluisteren via digitale etherradio, terwijl Absolute Classic Rock is uitgebreid naar Birmingham en Liverpool.

VK: Uitbreiding voor Kiss Fresh en Absolute Classic Rock via DAB Beide stations maken gebruik van capaciteit op lokale DAB-netten die is vrijgekomen door de migratie van Kiss Fresh en Heat naar het tweede landelijke DAB-net voor commerciële radio van Sound Digital. Zowel Kisstory en Heat als Kiss Fresh en Absolute Classic Rock zijn eigendom van Bauer.

Kiss Fresh nu ook buiten Londen
De uitbreiding zorgt ervoor dat Kiss Fresh voor het eerst buiten Londen via DAB te ontvangen is. De radiozender is een spin-off van de landelijke jongerenzender Kiss en brengt de nieuwste dance en urban hits. Kiss Fresh is nu ook te ontvangen in grote steden als Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle en Belfast.

Kiss Fresh begon in mei 2013 als internetstation, maar is in December 2014 in de Britse hoofdstad ook via DAB te ontvangen.

Groter bereik voor Absolute Classic Rock
Absolute Classic Rock is voortaan ook in Birmingham, Liverpool en het zuiden van Yorkshire (regio Sheffield) via DAB te ontvangen. Het station draait, zoals de naam al doet vermoeden, de beste classic rock. Het station is te vergelijken met Arrow Classic Rock in Nederland.

Absolute Classic Rock begon in 2000 met uitzenden als Virgin Classic Rock. In eerste instantie was de zender alleen in Londen via DAB te ontvangen. In 2010 volgde uitbreiding naar onder meer Glasgow, Edinburgh, Leeds, Belfast en Newcastle.

Ook Absolute 80s en Planet Rock hebben hun dubbele distributie via DAB gestaakt. De zenders waren oorspronkelijk via het eerste landelijke DAB-net voor commerciële radio van Digital One te ontvangen, maar zijn eveneens verhuisd naar het landelijke DAB-net van Sound Digital. Hoe de vrijgekomen ruimte op het net van Digital One gaat worden opgevuld is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]