Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste lokale omroepen starten met uitzenden via DAB+

Na de landelijke en regionale omroepen starten nu ook de eerste lokale omroepen in Nederland met uitzenden via DAB+. Hierbij heeft de provincie Groningen de primeur, waar onder meer Radio Westerwolde, RTV Logo en Havenstad FM gaan uitzenden via digitale etherradio.

De omroepen, die al samenwerken in het regionaal media centrum Groningen 1, gaan via hetzelfde DAB+net uitzenden. Verwacht wordt dat de uitzendingen binnen enkele weken starten. Op dit moment worden de nodige voorbereidingen getroffen.

Gebruik gaat worden gemaakt van de goedkope op software gebaseerde DAB+. Hierdoor is geen dure hardware nodig, waardoor het uitzenden via digitale etherradio ook betaalbaar is voor kleine radiostations. In het Verenigd Koninkrijk wordt al ruim een jaar getest met “software-based DAB”.

Vorig jaar kondigde de Olon aan dat er een test zou komen met lokale omroepen via DAB+. Deze is vooralsnog niet gestart. [Radiowereld.NL]