Mexico FM vanaf nu via DAB+ in Oost- en Midden-Brabant

Voormalig piratenzender Mexico FM uit Den Bosch is sinds dinsdagmiddag via DAB+ te ontvangen in het oosten en midden van de provincie Noord-Brabant. Het station zendt uit via het netwerk van MTVNL op kanaal 9C.

Mexico FM vanaf nu via DAB+ in Oost- en Midden-Brabant Mexico FM start officieel aanstaande vrijdag om 15 uur met uitzenden, maar de testuitzendingen zijn inmiddels al gestart via DAB+.

Voor de komst van Mexico FM heeft MTVNL haar netwerk in Noord-Brabant uitgebreid met een sterke zender in Loon op Zand. Samen met de zender Eindhoven wordt nu vrijwel heel het oosten en midden van de provincie Noord-Brabant te ontvangen.

Naast Mexico FM zendt ook Radio JND uit via het netwerk van MTVNL in Noord-Brabant. Elders in het land is JND gestopt met uitzenden via DAB+.

Mogelijk wordt het aanbod via DAB+ in Noord-Brabant op termijn weer uitgebreid met Efteling Kids Radio, maar duidelijkheid hierover is er nog niet. De kinderzender is momenteel wel via het netwerk van MTVNL in onder meer de Randstad te ontvangen. Door de toevoeging van het netwerk in Brabant zou Efteling Kids Radio weer optimaal te ontvangen zijn in en om het attractiepark in Kaatsheuvel. [Radiowereld.NL]