Search
Close this search box.

Zen FM gestart met testuitzendingen via DAB+ in Vlaanderen

Het aanbod via DAB+ is in Vlaanderen verder uitgebreid. Afgelopen vrijdag is Zen FM gestart met testuitzendingen via het commerciële netwerk van Norkring. De uitzendingen op kanaal 11A zijn ook in een groot deel van Zuid-Nederland te ontvangen.

Zen FM gestart met testuitzendingen via DAB+ in Vlaanderen Zen FM is een radiozender met voornamelijk loungemuziek. Het station was al in de regio Gent te ontvangen op 102.8 FM. Nu is hier dekking in vrijwel heel Vlaanderen bijgekomen via digitale etherradio.

Met het toevoegen van Zen FM is het aanbod via het netwerk van Norkring uitgebreid tot negen. Eerder besloten Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service te gaan uitzenden via DAB+.

Volgend jaar wordt het aanbod via DAB+ in Vlaanderen nog verder uitgebreid als ook de landelijke commerciële zenders Qmusic, Joe FM en Nostalgie gaan uitzenden via DAB+. Net als in Nederland wordt dit onderdeel van hun uitzendlicentie die in 2017 opnieuw verlengd wordt.

Daarnaast komen er een viertal commerciële netwerkradio’s. Deze netwerkradio’s zullen een semilandelijke dekking krijgen op FM, maar in heel Vlaanderen gaan uitzenden via DAB+. Welke stations dit zijn is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]