Search
Close this search box.

VK: Capital FM nu landelijk via DAB te ontvangen

De hitzender Capital FM is nu in vrijwel heel het Verenigd Koninkrijk via DAB te ontvangen. Sinds maandag is het station te ontvangen via het landelijke DAB-net van Digital One. Onder de noemer “Capital UK” is de Londense editie te beluisteren.

VK: Capital FM nu landelijk via DAB te ontvangen Capital FM was al in de regio’s Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool. Newcastle, Glasgow, Wales, South Hampshire, East Midlands en Leeds op FM te ontvangen.

In veel van deze regio’s is de lokale versie ook via DAB te ontvangen op de verschillende lokale DAB-netten. Daarnaast was via 15 lokale DAB-netten elders in het Verenigd Koninkrijk de Londense editie te ontvangen.

Sinds maandag is Capital UK in vrijwel heel het Verenigd Koninkrijk te ontvangen. Het station is toegevoegd aan het aanbod op het landelijke DAB-net van Digital One. Uitgezonden wordt met een bandbreedte van 80 kbps in de oude MP2-standaard.

Voor Global Radio is Capital al weer het zevende station dat landelijk via DAB uitzendt. Eerder werden Classic FM, LBC, Capital Xtra, Heart Extra, Smooth Extra en Radio X al toegevoegd. Met Capital UK gaat Global de directe concurrentie aan met Kiss van rivaal Bauer. Deze hitzender zendt eveneens via het net van Digital One uit.

Of Global Radio de uitzendingen van Capital UK op de lokale DAB-netten buiten de FM-verzorgingsgebieden gaat staken is nog niet duidelijk. Het radioconcern heeft zelfs nog niet gecommuniceerd dat Capital nu landelijk via digitale etherradio te ontvangen is.

Only on Capital
Eind vorige maand is Capital gestart met een nieuwe reclamecampagne op tv. Onder de naam “Only on Capital” geeft het station een kijkje achter de schermen in de studio en het jaarlijkse Summertime Ball.

Justin Bieber, Ariana Grande, Little Mix, Will.i.am, Calvin Harris en Years & Years zijn in de nieuwe spot te zien naast Capital-deejays Dave Berry, George Shelley, Lilah Parsons en Roman Kemp.

Voor Londen is een aparte versie gemaakt waarin de lokale ochtendshow wordt gepromoot, maar veel verschil zit er niet in. [Radiowereld.NL]