Duitsland: Publieke omroep NDR nu ook via DAB+ in Osnabruck

De radiostations van de NDR zijn nu ook in de regio Osnabrück via DAB+ te ontvangen. Noord-Duitse publieke omroep heeft hiervoor een nieuwe zender in Grafensundern bij Bad Iburg onder Osnabrück in gebruik genomen.

Op kanaal 10A (10 kW) zijn nu in de regio Osnabrück de radiozenders NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue en NDR Info Spezial digitaal te beluisteren. Ook de nieuwe schlagerzender NDR Plus ontbreekt niet.

Door de ingebruikname kunnen nu ongeveer 3,9 van de 8 miljoen inwoners van Nedersaksen de radiostations van de NDR via DAB+ ontvangen.

Later dit jaar wordt er ook nog een zender in Damme (2 kW), tussen Osnabrück en Bremen aangezet. Vanaf dan zijn de radiostations van de NDR op de autobahn A1 vanaf Osnabrück tot boven Hamburg via DAB+ te ontvangen. Daarnaast staat er nog een zender in Flensburg, de meest noordelijke stad van Duitsland, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein gepland.

De NDR werkt momenteel hard aan de uitbreiding van haar dekking via DAB+. Afgelopen maand werden er tweede nieuwe zenders in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren. Het is de bedoeling dat in 2017 de dekking van de NDR via DAB+ verder wordt uitgebreid.

Landelijke DAB+net
In Aken ook een nieuwe zender aangezet voor het landelijke DAB+net op kanaal 5C. Hierop zijn onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy, Schwarzwaldradio en Absolut Relax te ontvangen. De nieuwe zender in Aken is ook goed nieuws voor inwoners van Limburg, want de ontvangst van de Duitse zenders is in een groot deel van zuidoost-Limburg fors verbeterd. [Radiowereld.NL]