LXClassics vanaf woensdag via DAB+ in de Randstad [Update]

[Update] LXClassics, de radiozender van Lex Harding, is vanaf woensdag 1 februari ook via DAB+ te ontvangen. Het station beperkt haar dekking uitsluitend tot de Randstad. Tot nu toe was LXClassics alleen via internet te ontvangen.

Harding startte vorig jaar met zijn internetzender LXClassics. Volgens de radiomaker is er veel behoefte aan de zender.

“Het afgelopen jaar heb ik zoveel positieve reacties op LXClassics ontvangen dat deze stap alleszins gerechtvaardigd is” aldus Harding.

“Ik ben indertijd met het radiostation begonnen uit onvrede over het muziekaanbod op de bestaande radiostations en gemis van de muziek die ik draaide toen ik zelf nog radio-DJ was.”

Inmiddels heeft LXClassics de juiste vorm gekregen: “Sinds de start is er behoorlijk aan het muziekaanbod gesleuteld. De nadruk ligt nog steeds op muziek uit de jaren 60, 70 en 80, maar de mix is aanzienlijk verbeterd. Het is nu een station dat je dag en nacht aan kunt laten staan, zonder dat het een ogenblik verveelt”.

LXClassics zendt uitsluitend non-stop muziek uit. Volgens oud-Veronica en radio 538 oprichter Harding blijft dit ook zo. [Radiowereld.NL]

Update
LXClassics is inmiddels toegevoegd aan het aanbod via DAB+. Uitgezonden wordt via het netwerk van MTVNL.