Eerste lokale omroep Noord-Holland gestart via DAB+

Het aantal lokale omroepen dat uitzendt via DAB+ groeit gestaag. Sinds maandag is ook de eerste omroep in Noord-Holland gestart met digitale etherradio. Jamm FM heeft de primeur in deze provincie.

Eerste lokale omroep Noord-Holland gestart via DAB+ Jamm FM is de lokale omroep voor de gemeente Ouder-Amstel. Het station is nu aan de zuidoost kant van Amsterdam te ontvangen op kanaal 7B. Uitgezonden wordt vanaf het dak van een kantoor langs de A10 in Duivendrecht.

Vooralsnog is alleen Jamm FM via dit DAB+net te ontvangen. Mogelijk worden binnenkort ook andere lokale omroepen uit de omgeving toegevoegd.

Jamm FM maakt voor haar uitzendingen via DAB+ gebruik van een zogenaamde experimenteervergunning. Eerder gingen al in Grongingen, Flevoland, Gelderland en Zuid-Holland lokale omroepen van start via DAB+.

In Noord-Holland zijn ook experimenteervergunningen verleend voor uitzendingen via DAB+ in Zandvoort (5C) en Hippolytushoef (6A). Wanneer hier gestart wordt is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]