Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haagse omroepen via experimentenvergunning gestart op DAB+

De Haagse lokale radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn sinds vrijdag ook via DAB+ te ontvangen in de regio Den Haag op kanaal 10D. Uitgezonden wordt vanuit Rijswijk. Opvallend is dat FunX Den haag, dat ook onder de vlag van de Stadsomroep valt, ontbreekt.

Haagse omroepen via experimentenvergunning gestart op DAB+ Hoofd Techniek, Wiljan Pongers: “Stichting Stadsomroep Den Haag is een onafhankelijke mediaorganisatie die steeds inspeelt op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Uitbreiding naar digitale radio hoort daar uiteraard bij. We tonen hiermee aan dat DAB+ ook door lokale omroepen zelf kan worden verzorgd. De mogelijkheid van het uitzenden op DAB+ wordt actief ondersteund door de Gemeente Den Haag.”

De Haagse omroepen hebben er doelbewust voor gekozen meteen een duurzame en professionele zendinstallatie in te zetten met het oog op de toekomst en de mogelijke vorming van een streekomroep in de regio. Daarom is er hulp ingeroepen van zenderexploitant Broadcast Partners.

Steeds meer lokale omroepen starten met uitzenden via DAB+. Het Agentschap Telecom geeft hiervoor speciale experimentenvergunningen uit. [Radiowereld.NL]