Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland op koers met uitrol DAB+ digitale radio

[Update] Sinds de start van de campagne ‘Let’s get digital’ in de zomer van 2014 is de bekendheid van Digitale Radio DAB+ toegenomen tot 59% volgens Jacqueline Bierhorst, Project Director Digital Radio NL. Op termijn moet DAB+ de opvolger worden van de FM voor ether broadcasting.

Nederland op koers met uitrol DAB+ digitale radio Het aantal verkochte DAB+ radio’s is in 2016 gegroeid met 33% ten opzichte van 2015. Hiermee ligt Nederland op koers met haar plan om de snelste uitrol van DAB+ binnen Europa te realiseren.

Ook in andere landen binnen Europa groeit de bekendheid en het gebruik van DAB+. Bijna 60% van alle Europeanen kan inmiddels DAB+ ontvangen en in heel Europa zijn nu ruim 50 miljoen DAB(+) radio’s verkocht.

Autoradio’s
In Nederland stond de teller van verkochte DAB+ radio’s, inclusief autoradio’s, in juni 2016 op 450.000. Het meest verkocht zijn de draagbare radio’s. Maar de consument heeft ook interesse in de audio home systemen en radio boomboxen die digitale radio kunnen ontvangen.

DAB+ in nieuwe auto’s groet gestaag. In het eerste half jaar van 2016 zat in 23% van de nieuw verkochte auto’s standaard een DAB+ autoradio. Dit komt omdat autofabrikanten niet verplicht zijn om dit standaard te leveren in auto’s. [Radiowereld.NL]