Search
Close this search box.

Mexico FM trekt wederom de stekker eruit

Het commerciële radiostation Mexico FM uit Den Bosch is zondagmiddag gestopt met haar uitzendingen via DAB+. Ook de uitzendingen via internet zijn uitgezet. Dit is niet de eerste keer dat Mexico FM voortijdig stopt door te weinig inkomsten.

“Het afgelopen jaar is een zwaar jaar geweest voor de zender die ruim 37 jaar lang met liefde en plezier muziek verzorgde voor jong en oud in de regio Den Bosch. Sinds 1 juli van het vorig jaar kreeg Mexico Fm de beschikkeng of 2 zenders van het DAB+ systeem, dit heeft helaas niet gebracht wat ervan verwacht werd”, zo meldt Mexico FM.

“De kosten van de zenders wogen niet af tegen de inkomsten via sponsoring, het staat allemaal nog teveel in de kinderschoenen en de verkoop van DAB radio’s wil nog niet echt van de grond komen. Door het uitblijven van sponsors zijn wij genoodzaakt er helemaal mee te stoppen, dus ook op het internet.

Wij willen graag alle vrijwilligers van Mexico FM bedanken voor hun geweldige inzet door de jaren heen, natuurlijk ook alle luisteraars die altijd weer trouw afstemde op ons. Ook de sponsors die nog steeds in ons geloofde, bedankt.”

Voormalig piratenzender Mexico FM uit Den Bosch startte eerst eind juni 2016 met uitzenden via DAB+ via het netwerk van MTVNL. In oktober 2016 werden deze uitzendingen weer onverwachts gestaakt. Het station had te weinig inkomsten om uitzenden via DAB+ te kunnen betalen. Ook alle live programma’s werden gestaakt. In november 2016 kwam de radiozender terug via DAB+ in het oosten en midden van de provincie Noord-Brabant.

Mexico FM Den Bosch zal deze week nog enkele programma’s live presenteren. Dan zullen de deejays echt afscheid nemen van de luisteraars. Maar daarna stopt het definitief. [Radiowereld.NL]