Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Kiss Fresh nu landelijk via DAB

In navolging op zusterstations Kiss en Kisstory zendt nu ook Kiss Fresh landelijk via DAB uit in het Verenigd Koninkrijk. Kiss Fresh zendt uitsluitend nieuwe en actuele dance, house, hip-hop en r&b hits uit.

Kiss Fresh begon in mei 2013 als internetstation, maar is in December 2014 in de Britse hoofdstad ook via DAB te ontvangen. Vorig jaar zomer werd de dekking via DAB uitgebreid naar grote steden als Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle en Belfast.

Sinds maandag is Kiss Fresh landelijk via DAB te ontvangen. Hiervoor wordt de laatste vrije capaciteit op het landelijke DAB-net voor commerciële radio van Digital One ingezet. Hierop zendt ook grote zus Kiss uit, terwijl Kisstory uitzendt via het tweede DAB-net voor commerciële radio van Sound Digital. Het verschil is echter de dekking: Digital One dekt 90% van het Verenigd Koninkrijk, terwijl Sound Digital blijft steken op 76%.

Wat er met de ruimte die Kiss Fresh gebruikt op de verschillende lokale DAB-netten gaat gebeuren is nog niet bekend.

Om meer onderscheid te krijgen tussen Kiss en Kiss Fresh is laatstgenoemde zender zich nog meer gaan focussen op nieuwe muziek. [Radiowereld.NL]