Qmusic non-stop en Sublime You blijven op DAB+, Retro Hits stopt

Qmusic gaat ook na 1 september door met het aanbieden van Qmusic non-stop als tweede kanaal via DAB+. Dit heeft het radiostation bevestigd tegenover Radio.NL. Ook Sublime FM blijft een tweede kanaal aanbieden. Vooralsnog blijft dit Sublime You. Retro Hits daarentegen stopt.

Qmusic non-stop en Sublime You blijven op DAB+, Retro Hits stopt Qmusic non-stop is sinds september 2013 via DAB+ te ontvangen. Het station biedt dezelfde muziekmix aan als Qmusic, maar dan zonder deejays.

Met het uitzenden van Qmusic non-stop voldoet Qmusic aan de verplichting om een tweede radiostation via DAB+ door te geven. Deze verplichting vervalt echter per 1 september. Desondanks blijft Qmusic haar non-stopkanaal aanbieden via digitale etherradio.

Alle radiozenders hebben gezamenlijk de handen ineen geslagen om van DAB+ een succes te maken.,” zo verklaart algemeen directeur Robert Bernink tegenover Radio.NL. “De komende jaren zullen alle zenders fors blijven investeren in de promotie en ontwikkeling van digitale radio. Bij innovatieve radio hoort ook een kwalitatief product. Qmusic biedt reeds twee zeer goed beluisterde stations aan: Qmusic en Qmusic non-stop. Het is daarom logisch dat Qmusic na 1 september zal doorgaan met het uitzenden van deze twee populaire kanalen via DAB+.”

Ook Sublime FM blijft via DAB+ een tweede kanaal aanbieden, als is de definitieve invulling nog niet helemaal duidelijk. “Wij zullen ons tweede DAB+ kanaal SublimeYou hanteren tot de plannen helderder voor ons zijn,” zo laat Sublime FM weten aan deze website.

Retro Hits gaat stoppen met uitzenden via DAB+. Eigenaar RadioCorp zendt het station als tweede kanaal door van Slam, maar gaat de vrijkomende capaciteit gebruiken om de bandbreedte van 100% Nl en Slam via DAB+ te verhogen. Wel blijft RadioCorp Radio Maria als extra kanaal uitzenden.

Eerder werd al bekend dat BNR Nieuwsradio stopt met het uitzenden van Arrow Classic Rock via DAB+. Deze plek wordt ingenomen door Groot Nieuws Radio. [Radiowereld.NL]