Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vergunningen bovenregionaal DAB+net deels verdeeld

Trend Media Groep B.V. en Stichting Radio Continu hebben vergunningen verkregen voor digitale radio-omroep in de zogenaamde DAB+ laag 4. Dit betreft het bovenregionale DAB+net waarop momenteel de regionale omroepen op uitzenden.

Trend Media kan hiermee digitale radio-uitzendingen verzorgen in delen van Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7A). Radio Continu kan twee digitale radiokanalen beginnen in Friesland en de kop van Noord-Holland (kanaal 9D-N) en in delen van Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7A).

In juli startte het Agentschap Telecom met de veilingprocedure voor restcapaciteit op het bovenregionale DAB+net. In totaal worden er 31 vergunningen uitgegeven, verdeeld over drie allotments in Noord-Brabant / Limburg (kanaal 7A), Friesland / kop van Noord-Holland (9D-N) en Zeeland (9D-Z).

Vanwege de geringe interesse is het niet tot een veiling gekomen en hebben Trend Media Group en Radio Continu de door hen aangevraagde capaciteit toegewezen gekregen.

Opvallend is dat met name de Niet-Landelijke Commerciële Omroepen (NLCO) nauwelijks gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun etherdekking via DAB+ uit te breiden. [Radiowereld.NL]