Search
Close this search box.

Duitsland: Klassik Radio stoot weer deel FM af ten gunste van DAB+

De Duitse landelijke commerciële zender Klassik Radio gaat opnieuw een deel van haar FM-frequenties afstoten. Dit maakte zenderbaas Ulrich Kubak bekend in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het station legt de focus daarmee nog meer op digitale radio via onder meer DAB+.

Duitsland: Klassik Radio stoot weer deel FM af ten gunste van DAB+ In september 2015 werden al een twintigtal zwakke FM-frequenties afgestoten. De komende maanden gaan er nog eens 15 van de 28 FM-zenders uit.

Het betreft hier zwakkere frequenties in de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hessen. In deze twee deelstaten heeft Klassik Radio in totaal 18 FM-frequenties. Welke frequenties er precies uit gaan is nog niet bekendgemaakt

Klassik Radio heeft besloten om alleen naar FM-frequenties in grote steden als Hamburg, Berlijn, Stuttgart, München, Hannover en Frankfurt/Mainz aan te houden. Met het afstoten van de FM-frequenties zou het station een miljoen euro per jaar besparen.

Luisteraars in de gebieden waar Klassik Radio haar FM-frequenties afstoot kunnen overstappen op onder meer DAB+. Het radiostation is inmiddels vrijwel landelijk via digitale etherradio te ontvangen. In de gebieden waar Klassik Radio eerder al van FM verdween zouden luisteraars mee zijn verhuist naar digitaal en zou het verlies beperkt zijn. [Radiowereld.NL]