Search
Close this search box.

VRT stapt op 17 oktober over van DAB op DAB+

De Vlaamse publieke omroep VRT stapt over van DAB op DAB+. Op dinsdag 17 oktober worden alle radio-uitzendingen omgezet naar de nieuwere standaard voor digitale etherradio. Daarnaast zijn nu alle regionale edities van Radio 2 te ontvangen via DAB+.

De VRT zendt al sinds 1997 uit via DAB. Op kanaal 12A zijn Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Klara continuo, MNM hits en Nieuws+ te ontvangen. Echter werd nog in de verouderde MP2-standaard uitgezonden.

Sinds april 2015 heeft de VRT wel een DAB+testkanaal in de lucht. Hierop zijn afwisselend de radiostations van de omroep in verschillende bandbreedtes te horen geweest.

Op dinsdag 17 oktober gaat de VRT volledig om van DAB op DAB+. En dat betekent goed nieuws voor de luisteraars van Radio 2. Zij kunnen nu de hele dag op hun eigen regionale editie uitzenden.

Tot nu toe werd via DAB om de 12 uur gewisseld van editie van Radio 2. Om de beurt waren dan de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) te ontvangen. Vanaf 17 oktober zijn de vijf edities continu te ontvangen op DAB+.

Sinds 1 september zijn ook Qmusic Vlaanderen en Joe via DAB+ te ontvangen. Nostalgie volgt uiterlijk september 2018. Daarnaast zijn grote ketenradio’s als Topradio, Family Radio en Club FM al via digitale etherradio te beluisteren. [Radiowereld.NL]