Classic FM gestopt via DAB+

Classic FM is sinds woensdag niet meer te beluisteren via DAB+. Het klassieke radiostation maakte voor haar uitzendingen gebruik van capaciteit van Talpa Radio, maar de uitzendingen via digitale etherradio zijn onverwachts gestaakt.

Onder de vlag van de toenmalige Sky Radio Group startte Classic FM in juli 2013 met uitzenden via DAB+. Het station werd uitgezonden als themakanaal van Radio Veronica.

Eind augustus liet Talpa Radio, waarin de Sky Radio Group is opgegaan, weten door te gaan met de doorgifte van Classic FM via DAB+ ondanks het geen eigenaar is van de zender. Begin september werd zelfs muziekinformatie toegevoegd via digitale etherradio.

Waarom de doorgifte plotseling is gestaakt is onduidelijk. Talpa Radio zet de vrijgekomen capaciteit nu in voor haar andere stations. Radio 10, Radio Veronica, 538 Top 40 en Sky Radio Christmas zijn hierdoor in betere geluidskwaliteit te horen. [Radiowereld.NL]