Zoek
Sluit dit zoekvak.

Efteling Kids Radio verdwenen van DAB+

Efteling Kids Radio is niet langer meer te ontvangen via DAB+. Afgelopen vrijdag is de kinderzender van het bekende pretpark onverwachts verdwenen van het netwerk van MTVNL. Wat de reden hiervan is, is onduidelijk.

Efteling Kids Radio verdwenen van DAB+ Sinds september 2013 was Efteling Kids Radio via DAB+ te ontvangen. In eerste instantie had het station landelijke dekking doordat het capaciteit huurde van Radio 538.

In april 2016 verhuisde Efteling Kids Radio naar de regionale DAB+netten van MTVNL, waardoor er voornamelijk dekking was in de Randstad en Zeeland.

Volgens Efteling Kids Radio was de verhuizing destijds noodzakelijk om ‘voor langere tijd te kunnen uitzenden via DAB+.’ Maar ruim anderhalf jaar na de verhuizing is hieraan al onverwachts een einde gekomen.

Efteling Kids Radio is nu uitsluitend nog via kabel (analoog en digitaal) en internet te beluisteren. [Radiowereld.NL]