Search
Close this search box.

Extra capaciteit op DAB+ in Vlaanderen in 2018

Vlaanderen gaat vaart zetten achter de digitalisering van radio. Minister van Media Sven Gatz stelt in 2018 extra capaciteit beschikbaar op DAB+. Dat is nodig om meer radiozenders digitaal te laten uitzenden.

Extra capaciteit op DAB+ in Vlaanderen in 2018 Eerder besliste Gatz al dat uiterlijk 1 september 2018 de landelijke radiostations overal in Vlaanderen digitaal, via DAB+, te beluisteren moeten zijn. De zenders van de VRT, Qmusic en Joe zitten al op DAB+. Nostalgie start hiermee voor 1 september.

Daarnaast wil minister Gatz ook de vier nieuwe commerciële netwerkradio’s op korte termijn verplichten om via DAB+ in de ether te gaan. Om dat mogelijk te maken, maakt de minister werk van een capaciteitsuitbreiding.

Minister Gatz: “De voorbereidingen en het onderzoek naar de digitale uitbreiding zijn gestart, begin 2018 willen we die afronden. In de zomer moet het mogelijk zijn nieuwe DAB+ kanalen vrij te geven om zo meer spelers op DAB+ te krijgen. Hoe meer kanalen digitaal uitgezonden worden, hoe meer luisteraars het de moeite zullen vinden om digitaal naar de radio te luisteren.

Het onderzoek naar de implementatie van DAB+ in Vlaanderen wordt uitgevoerd door consultancy bureau Jacky B van Jacqueline Bierhorst, in ons land beter bekend als “Miss Digital Radio”, en Roel Schiphorst. [Radiowereld.NL]