Search
Close this search box.

Meer radiozenders via FM en DAB+ in Westerscheldetunnel

Het aanbod aan radiostations dat in de Westerscheldetunnel in Zeeland te ontvangen is, is afgelopen week flink uitgebreid. Het aantal te ontvangen stations op FM in verhoogd van 10 naar 15, terwijl nu ook radio-ontvangst via DAB+ mogelijk is.

De uitbreiding van het aanbod is mogelijk geworden door de modernisering van de communicatiesystemen.

Tot voor kort waren er 10 radiostations op FM te ontvangen in de Westerscheldetunnel. Wie naar NPO Radio 1, 2, 3FM, 4, Terneuzen FM, Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio Veronica en Omroep Zeeland luisterde kon al in de tunnel door blijven luisteren. Nu zijn ook Radio 10, 100% NL en BNR toegevoegd, alsmede de Vlaamse publieke zenders Klara en Studio Brussel.

Opmerkelijk genoeg is Slam nog steeds niet te ontvangen in de Westerscheldetunnel, terwijl er wel FM-dekking in Zeeland is.

Ook voor automobilisten die via DAB+ luisteren is er goed nieuws. De landelijke publieke (12C) en commerciële stations (11C) en de regionale radiozenders (9D-Z) zijn nu ook digitaal in de tunnel te ontvangen. [Radiowereld.NL]