Norkring gestart met uitrol fase 4 DAB+ in Vlaanderen

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn binnenkort nog beter te ontvangen via DAB+. Zenderexploitant Norkring is gestart met de uitrol van fase 4 waarbij het aantal zendlocaties verdubbeld wordt naar 20.

Momenteel wordt het net “DAB+ Vlaanderen” op kanaal 11A uitgezonden via 10 zenders. De uitrol hiervan gebeurde in drie fases, waarvan de laatste eind maart werd afgerond. Dit jaar is het de bedoeling dat het DAB+net van Norkring overal in Vlaanderen buistenshuis te ontvangen is, alsmede in vrijwel heel Vlaanderen ook binnenshuis.

Om dit te realiseren is Norkring gestart met de uitrol van de vierde fase. Dit betreft de ingebruikname van 10 nieuwe zenders. De eerste hiervan in Nieuwkerken-Waas, ten noorden van Sint Niklaas isn de provincie Oost-Vlaanderen, is afgelopen donderdag aangezet. De volgende nieuwe zender die aan gaat is Oud-Turnhout.

De komende maanden volgen nog zenders in Bellegem (onder Kortrijk in West-Vlaanderen), Brustem (ten oosten van Sint-Truiden in Limburg), Millen (ten zuidwesten van Maastricht in Limburg), Oostende (langs de kust in West-Vlaanderen), Oostvleteren (zuidwesten van West-Vlaanderen), Overpelt (onder Eindhoven in Limburg), Vloesberg en Waver (beiden in Wallonië, tegen de grens met Vlaanderen).

Momenteel zijn Qmusic Vlaanderen, Joe, BBC World Service, Roxx, Topradio, VBRO Radio, Radio Maria, Family Radio en VBRO Evergreen via het net van Norkring te ontvangen. [Radiowereld.NL]