5e Editie Week van de digitale radio gestart

De Week van de Digitale Radio is weer van start gegaan. Tot en met vrijdag besteden de vele publieke en commerciële radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+radio’s weg. De actieweek wordt voor de vijfde keer gehouden.

5e Editie Week van de digitale radio gestartRadio goes digital
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal.

Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in vrijwel heel Nederland te ontvangen. Eind vorig jaar hebben de landelijke commerciële radiostations hun dekking sterk verbeterd.

DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM. Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag, want de 1 miljoen is in zicht in ons land.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” In tegenstelling tot voorgaande jaren vind deze niet in het najaar plaats, maar deze week.

Tot en met vrijdag 15 juni wordt er uitgebreid aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen DAB+radio’s weggeven. [Radiowereld.NL]

 

Een greep uit de acties:
–  Bij Slam en 100% NL maak je in elk programma kans op een DAB+ radio;
–  Sky Radio geeft er elke dag één weg middels een prijsvraag op haar website;
–  NPO Radio 5 geeft in veel programma’s DAB+radio’s weg;
–  Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL maken deelnemers elke dag kans op een DAB+ en Bluetooth-speaker ter waarde van bijna 90 euro. Daarnaast maakt de weekwinnaar kans om zijn/haar auto te digitaliseren met een DAB+ en Bluetooth-adapter ter waarde van bijna 200 euro;
– Qmusic geeft elke dag tijdens de Q-Daily 5 en de Q25 vijf DAB+radio’s weg;
– Radio 8FM geeft elke dag een DAB+adapter voor in de auto weg;
– BNR geeft elke dag een DAB+radio weg middels een prijsvraag op haar website;
– Op NPO Radio 1 wordt tijdens Langs de Lijn En Omstreken wordt elke avond een DAB+radio weggegeven. Ook de weekwinnaar van de Nationale Nieuwsquiz krijgt er één. Daarnaast maken alle nieuwe aanmelders van de wekelijkse nieuwsbrief kans op een DAB+radio;
– Radio Continu geeft een DAB+radio weg middels een sms-winactie;
– Bij NPO Radio 4 maken luisteraars elke dag kans op een DAB+radio door de vermomde componist op de site te raden;
– Sublime geeft elke dag een DAB+ tafelradio weg.