Search
Close this search box.

VK: Meer dan 92% nieuwe auto’s heeft standaard DAB+

Het aantal nieuwe auto’s in het Verenigd Koninkrijk standaard voorzien van een DAB+-radio is in het tweede kwartaal van dit gestegen naar 92,4%. Dit blijkt uit cijfers van industrieanalist CAP en de Vereniging van Autoproducenten en -handelaars.

VK: Meer dan 92% nieuwe auto’s heeft standaard DAB+ De afgelopen 12 maanden verschenen er maar liefst 2,2 miljoen nieuwe auto’s op de Britse wegen met standaard DAB+ aan boord.

Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2018 werd 90% van de nieuwe auto’s standaard geleverd met DAB+ en in het tweede kwartaal van 2018 86,8%.

In mei van dit jaar bedroeg het percentage van nieuwe auto’s met DAB+ zelfs al 92,9%.

Inmiddels is ruim 50% van het radioluisteren in het Verenigd Koninkrijk digitaal, waarvan DAB driekwart voor haar rekening neemt. De auto is een belangrijke bron, omdat hier ruim 23% van al het radioluisteren plaatsvindt.

Vooral de afgelopen twee jaar is digitale radio in het Verenigd Koninkrijk fors gegroeid. Zo ging er een derde landelijk dekkend DAB+-net de lucht in en is de dekking van de ruim 40 lokale DAB-netten fors verbeterd.

In Nederland reed in 2017 ruim 37% van alle nieuwe auto’s standaard met een DAB+radio aan boord de garage uit. [Radiowereld.NL]