Nederland: Meer dan 1,08 miljoen DAB+-radio’s verkocht.

Ook in de eerste helft van dit jaar heeft de groei van DAB+ in ons land doorgezet. In totaal zijn er al ruim 1,08 miljoen DAB+-radio’s verkocht. De eerste helft van dit jaar werden er bijna 20% meer DAB+-ontvangers verkocht dan in de eerste helft van 2017.

Dit blijkt uit cijfers die dinsdag tijdens de ‘Dag van de Digitale Radio’ in Hilversum werden gepresenteerd. Een jaar geleden stond het aantal verkochte DAB+-radio’s in ons land nog op 719.000.

Het tweede kwartaal gingen er maar liefst 42.173 nieuwe DAB+-radio’s over de toonbank wat zelfs een stijging van 21% is ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017. Momenteel kan 16% van de nieuw verkochte radio’s in ons land DAB+ ontvangen.

Nederland ligt hierdoor nu bijna op dezelfde lijn als het Verenigd Koninkrijk vijf jaar na de invoering van DAB in dat land lag.

Inmiddels heeft 38% van alle nieuwe auto’s in Nederland nu standaard met DAB+ aan boord. Een jaar geleden was dit nog 35%. Daarnaast is in nog eens 43% van de nieuwe auto’s DAB+ beschikbaar als optie.

Naamsbekendheid
Ook de naamsbekendheid van DAB+ groeide met 12% naar 72%. Van de ondervraagden geeft 32% aan de intentie te hebben om een DAB+-radio te kopen, terwijl 10% al aangeeft een dergelijke radio te hebben. [Radiowereld.NL]