Search
Close this search box.

Norkring mag nieuw DAB+-net in Vlaanderen exploiteren

Zenderexploitant Norkring mag de komende 15 jaar het nieuwe Vlaamse DAB+-net gaan exploiteren. Dit heeft de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) woensdag bekendgemaakt. Andere partijen die een aanvraag deden waren Broadcast Partners en TVV Digitaal CVBA.

Norkring mag nieuw DAB+-net in Vlaanderen exploiteren De exploitatie van de nieuwe multiplex vond plaats op basis van een vergelijkende toets, waarbij onder meer is gekeken de netwerkopbouw, uitbreidingsplannen en de financiële middelen.

Norkring kreeg hierbij 3,25 punten meer dan de nummer 2. Broadcast Partners.

Onder andere op het onderdeel planning en uitrol sites kreeg Norkring meer punten.

De zenderexploitant, die ook al het andere commerciële DAB+-net (11A) in Vlaanderen beheert, belooft binnen vier maanden na vergunningverlening het complete netwerk bestaande uit 23 zenders in de lucht te hebben.

In tegenstelling tot de twee bestaande DAB+-netten (VRT 12A en Norkring 11A), zal het nieuwe net niet overal op hetzelfde kanaal gaan uitzenden. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen gaat uitgezonden worden op kanaal 5A, terwijl in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) uitgezonden gaat worden op kanaal 5D.

Norkring mag zelf nu bepalen hoe de multiplex wordt ingedeeld. De looptijd van de vergunning is 15 jaar met een optie om deze met nog eens vijf jaar te verlengen.

De aanbesteding voor de nieuwe DAB+-multiplex in Vlaanderen begon in juni van dit jaar. [Radiowereld.NL]