Search
Close this search box.

West-Duitsland: WDR 2 met lokale nieuwsedities op DAB+

De regionale publieke radiozender WDR 2 in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft afgelopen week meerdere lokale nieuwsedities toegevoegd op DAB+. Naast nieuws voor Keulen is nu ook nieuws voor Dortmund en Dusseldorp/Essen te horen via digitale etherradio.

West-Duitsland: WDR 2 met lokale nieuwsedities op DAB+ WDR 2 ontkoppelt op FM haar programma op werkdagen tussen 6 en 18 uur op de halve uren voor acht verschillende lokale nieuwsedities.

Wie via DAB+ luisterde kreeg echter standaard “Lokalzeit Köln” te horen. Dit komt doordat de WDR op DAB+ in de hele deelstaat uitzendt op kanaal 11D en er geen ruimte is om alle nieuwsedities door te geven.

Om de luisteraars tegemoet te komen heeft WDR 2 afgelopen week ook de edities “Dortmund” en “Rhein-Ruhr” (Dusseldorp / Essen) toegevoegd op DAB+, waardoor de drie grootste nieuwsedities digitaal via de ether te ontvangen zijn. Wel is de bandbreedte van WDR 2 hierdoor verlaagd van 96 naar 80 kbps.

De overige vijf nieuwsedities zijn niet toegevoegd op DAB+ omdat hiervoor geen ruimte is. Het wachten is dan ook tot dat de eerste regionale / lokale DAB+-multiplexen de lucht in gaan in Noordrijn-Westfalen. Hierop kunnen dan, naast de lokale edities van WDR2, ook de lokale commerciële stations en andere commerciële stations gaan uitzenden. Momenteel brengt de regionale mediaraad LFM in kaart in hoeverre er interesse is bij de radiozenders om via digitale etherradio te gaan uitzenden. [Radiowereld.NL]