Kink vanaf februari 2019 ook landelijk op DAB+

[Update] Hét nieuwe alternatieve radiostation Kink is vanaf 1 februari 2019 ook in de ether te ontvangen. Kink, het alternatieve radiostation dat op 1 februari 2019 terugkeert na in 2011 onder de naam Kink FM te zijn gestopt, zal niet alleen online maar ook via DAB+ te ontvangen zijn.

Kink vanaf februari 2019 ook landelijk op DAB+ DAB+ is de digitale opvolger van FM en gratis te ontvangen met een daarvoor geschikt radiotoestel. Kink zal daarmee vanaf de start meteen in heel Nederland via de ether te ontvangen zijn.

Michiel Veenstra, programmadirecteur van Kink: “De toevoeging van DAB+ aan de distributie van Kink is een prachtige aanvulling op ons online platform, waar de beste alternatieve muziek te beluisteren zal zijn via het radiostation, de podcasts en de playlists. Volgens de meest recente cijfers zijn er in Nederland al 1 miljoen DAB+ ontvangers verkocht, van kleine portable radio’s tot audioradio’s. Dat betekent dat de terugkeer van Kink voor nog meer mensen op nog meer plekken makkelijk te beluisteren zal zijn”.

Kink wordt een platform voor alternatieve muziek met radio, podcasts en playlists. De playlists in diverse genres en moods zijn nu al te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music. Binnenkort worden de eerste podcasttitels gelanceerd.

Foto: Nathan Reinds Fotografie
Het radiostation begint op 1 februari 2019 met een nieuwe ochtendshow, gepresenteerd door Michiel Veenstra. De rest van de programmering wordt binnenkort bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]

Update
Voor het uitzenden op DAB+ heeft Kink een overeenkomst gesloten met RadioCorp en Sublime.

Kink gaat gebruik maken van gecombineerde capaciteit van Slam (8 kbps) en Sublime (48 kbps). Hierdoor ontstaat er 56 kbps waarop Kink kan gaan uitzenden op multiplex 11C. Overigens is deze extra capaciteit van Slam momenteel in gebruik bij 100% NL. Dit houdt in de praktijk in dat 100% NL op DAB+ teruggaat van de huidige 104 kbps naar 96 kbps. Slam blijft gewoon uitzenden op 96 kbps.

Sublime You verdwijnt
Het opvulkanaal Sublime You verdwijnt van DAB+. Hierop worden al jarenlang oude debatten over ‘duurzaam ondernemen’ in roulatie uitgezonden. Sublime voldeed zo aan de verplichting om een tweede zender op DAB+ te hebben, maar die verplichting bestaat sinds 1 september 2017 niet meer. [Radiowereld.NL]